Waarschijnlijk geen BeNeLiga maar een gezamenlijk bekertoernooi

Waarschijnlijk komt er geen BeNeLiga, maar wel een gezamenlijk bekertoernooi voor Nederland en België. De plannen voor een nieuwe gezamenlijke competitie gaan dus voorlopig in de ijskast.

Uit een nieuw onderzoek van Twenty First Group is gebleken dat er onvoldoende draagvlak is om de gehele competities uit beide landen samen te voegen tot één. Onder de clubs en supporters heerst veel onvrede, en ook de financiële cijfers lijken minder positief dan eerst voorgesteld.

Gezamenlijk bekertoernooi: de BeNeCup

Nu is het idee ontstaan om de bekertoernooien samen te smelten tot één BeNeCup. De voorronden van het bekertoernooi vinden plaats in beide landen afzonderlijk, en vanaf de kwartfinales worden de teams uit Nederland en België aan elkaar gekoppeld.

De beste Nederlandse en de beste Belgische club zullen in het nieuwe format een ticket voor Europees voetbal verdienen.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 23-09-2021 15:38 | Bijgewerkt op: 23-09-2021 | Door: Patrick

Reageer op 'Waarschijnlijk geen BeNeLiga maar een gezamenlijk bekertoernooi'


3 reacties op 'Waarschijnlijk geen BeNeLiga maar een gezamenlijk bekertoernooi'

Luisfernandocavarsan@outlook.com

E questão de sobrevivência, ja pensou jogadores de selecoes principais na beneliga ainda mais se belgica é holanda ganharem a copa

Geplaatst op 06-01-2022 om 12:24
Luis Fernando leite cavarsan

Minha opinião é a única possibilidade dessa liga trazer jogadores das ligas maiores já pensou a holanda trazer é a belgica trazerem jogadores da seleção italiana é inglesa por exemplo

Geplaatst op 02-01-2022 om 13:57
Marco

Wat beide landen zouden moeten doen , is beide Eredivisie en jupiler league uitbreiden naar 20 teams. En de eerste en proxima league samen voegen in een 24 club competitie. Daar worden clubs in beide landen beter van en talent blijft langer . de proxima league heeft nu maar 8 clubs de eerste divisie 20 Iedergeval een goede start voor een toekomstige beneliga.

Geplaatst op 13-12-2021 om 12:53

Meer reacties tonen


Deel 'Waarschijnlijk geen BeNeLiga maar een gezamenlijk bekertoernooi'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Waarschijnlijk komt er geen BeNeLiga op de korte termijn, maar wel een gezamenlijk bekertoernooi voor Nederland en België; de BeNeCup.