Mogelijk geen BeNeLiga maar gezamenlijk bekertoernooi

Waarschijnlijk komt er geen BeNeLiga, maar wel een gezamenlijk bekertoernooi voor Nederland en België. De plannen voor een nieuwe gezamenlijke competitie gaan dus voorlopig in de ijskast.

Uit een nieuw onderzoek van Twenty First Group is gebleken dat er onvoldoende draagvlak is om de gehele competities uit beide landen samen te voegen tot één. Onder de clubs en supporters heerst veel onvrede, en ook de financiële cijfers lijken minder positief dan eerst voorgesteld.

Gezamenlijk bekertoernooi: de BeNeCup

Nu is het idee ontstaan om de bekertoernooien samen te smelten tot één BeNeCup. De voorronden van het bekertoernooi vinden plaats in beide landen afzonderlijk, en vanaf de kwartfinales worden de teams uit Nederland en België aan elkaar gekoppeld.

De beste Nederlandse en de beste Belgische club zullen in het nieuwe format een ticket voor Europees voetbal verdienen.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 23-09-2021 15:38 | Bijgewerkt op: 23-09-2021 | Door: Patrick de Graaf


Reageer op 'Mogelijk geen BeNeLiga maar gezamenlijk bekertoernooi'


1 reacties op 'Mogelijk geen BeNeLiga maar gezamenlijk bekertoernooi'

Marco

Wat beide landen zouden moeten doen , is beide Eredivisie en jupiler league uitbreiden naar 20 teams. En de eerste en proxima league samen voegen in een 24 club competitie. Daar worden clubs in beide landen beter van en talent blijft langer . de proxima league heeft nu maar 8 clubs de eerste divisie 20 Iedergeval een goede start voor een toekomstige beneliga.

Geplaatst op 13-12-2021 om 12:53

Meer reacties tonen


Deel 'Mogelijk geen BeNeLiga maar gezamenlijk bekertoernooi'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Waarschijnlijk komt er geen BeNeLiga op de korte termijn, maar wel een gezamenlijk bekertoernooi voor Nederland en België; de BeNeCup.


Over de auteur van 'Mogelijk geen BeNeLiga maar gezamenlijk bekertoernooi'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.