Mogelijk geen BeNeLiga maar hervorming van Eredivisie

Nu de voetbalwereld op zijn kop staat door de aankondiging van de Super League, spreekt men zich ook uit over de BeNeLiga.

Voetbalkenners zijn eensgezind tegen de komst van een gesloten competitie voor de absolute topclubs. Zij grijpen deze situatie aan om ook weerstand op te wekken tegen de BeNeLiga.

Volgens onofficiële bronnen zijn de Nederlandse clubs niet meer vóór een gezamenlijke competitie met België, maar zien ze liever de huidige Eredivisie hervormen.

Cris Woerst heeft dit gezegd aan tafel bij Veronica Inside. Verder zijn er echter nog geen officiële bronnen die dit bevestigen.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 20-04-2021 20:19 | Bijgewerkt op: 20-04-2021 | Door: Patrick de Graaf


Reageer op 'Mogelijk geen BeNeLiga maar hervorming van Eredivisie'


3 reacties op 'Mogelijk geen BeNeLiga maar hervorming van Eredivisie'

Al

Doodzonde. Als Anderlecht, Standard, Brugge en Antwerp eenmaal in de Ligue 1 spelen krijgen we ze nooit meer terug, en gaan de wat betere NL spelers daarheen...de besten naar Spanje Premier, PSG of Bundes. Maar de groep daar net onder kan danneen mooie stap maken door bv naar Brugge te gaan en in de 5e competitie te gaan spelen.

Geplaatst op 12-07-2021 om 23:56
Koert

Chris Woerst heeft wel meer voorgesteld dat achteraf dan toch niet doorgegaan is, maar goed. Als het een serieuze herverdeling van de middelen betreft dan kan er wel wat in zitten. De rechterkolom in de Eredivisie is momenteel zo zwak dat, hadden ze in België gelegen, meer dan de helft van die ploegen nooit in de hoogste klasse zouden spelen. Het is al goed dat de meeste blijkbaar toch snappen dat er iets moet gebeuren. Het verminderen van het aantal ploegen kan een begin zijn, en 2025 is nog ver.

Geplaatst op 22-04-2021 om 22:17
nederland is er klaar voor

ach die praten altijd maar wat om de tijd te vullen.

Geplaatst op 22-04-2021 om 22:00

Meer reacties tonen


Deel 'Mogelijk geen BeNeLiga maar hervorming van Eredivisie'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Nederlandse clubs zien liever dat de Eredivisie hervormd wordt, dan dat de BeNeLiga doorgang vindt. Deze geruchten zijn echter niet officieel bevestigd.


Over de auteur van 'Mogelijk geen BeNeLiga maar hervorming van Eredivisie'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.