Waarschijnlijk geen BeNeLiga door de komst van de NL League

De BeNeLiga gaat waarschijnlijk op korte termijn niet meer door. De komst van de NL League lijkt het einde voor de plannen voor een gezamenlijke competitie met Belgische en Nederlandse clubs.

De NL League is een competitie die losstaat van de KNVB en beslissingen zelf gaat nemen. De KNVB blijft op de achtergrond ondersteunen. In de afspraken staat onder andere dat er tot 2025 geen grote veranderingen zullen plaatsvinden.

Gezamenlijk toernooi met topclubs

De voetbalbonden zijn wel bezig met een gezamenlijk toernooi tussen de topclubs uit beide landen. Zo zouden adviesbureau's Deloitte en Touche bezig zijn met het onderzoeken van een klein toernooi met 8 topteams.

Dit nieuwe bekertoernooi kan veel extra geld opleveren voor de betrokken clubs. Enerzijds betekent dit meer topwedstrijden, maar anderzijds wordt de voetbalkalender hierdoor wel weer iets voller.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 18-07-2021 09:31 | Bijgewerkt op: 18-07-2021 | Door: Patrick

Reageer op 'Waarschijnlijk geen BeNeLiga door de komst van de NL League'


3 reacties op 'Waarschijnlijk geen BeNeLiga door de komst van de NL League'

rot op met je bekertoernooi

zoals de super league...? dacht dat iedereen dat afkeurde.

Geplaatst op 28-09-2021 om 17:47
Marco

Waardeloos , de Beneliga was de enige kans om voor uit te gaan nu maken ze dezelfde fout als die superleague van een paar maanden terug .

Geplaatst op 28-07-2021 om 17:24
Al

Wat is dit doodzonde. Een kunstgreep om de zwakkere clubs in leven te houden, ten koste van de slagkracht van de grote clubs. Met name het erbij betrekken van de keukendivisiie is ridicuul. Hoop dat Ajax niet tekent en dan Feyenoord en anderen alsnog meegaan in de Beneliga...

Geplaatst op 19-07-2021 om 16:15

Meer reacties tonen


Deel 'Waarschijnlijk geen BeNeLiga door de komst van de NL League'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Door de komst van de NL League gaat de BeNeLiga voorlopig niet meer door. Plannen voor de nieuwe competitie met België en Nederland worden opgeborgen.