Belgische voetbalclubs staan achter idee van BeNeLiga

Alle Belgische voetbalclubs staan achter het idee van een BeNeLiga. Uit België kan de gezamenlijke competitie dus rekenen op de volledige steun van alle clubs uit de Pro League.

Er zijn al diverse onderzoeken uitgevoerd, waaruit blijkt dat er economische voordelen voor de clubs zijn. Deloitte berekende zelfs een groei van 300 miljoen euro voor de BeNeLiga.

In een statement zegt de Pro League dat er een unaniem draagvlak is om de mogelijke realisatie van de BeNeLiga alle kansen te geven. Er moet economische stabiliteit voor de overige clubs zijn door middel van één nationale topcompetitie.

Een gezamenlijke competitie tussen Nederland en België wordt gezien als de volgende ambitieuze stap richting de toekomst, zowel sportief als economisch. De Pro League zal vanaf nu een actieve rol innemen.

Het aantal tickets voor Europees voetbal blijft echter nog een punt van discussie met de UEFA. Ook de supportersverenigingen zien de langere reisafstanden als praktisch bezwaar, evenals het gevaar voor de eigen voetbalcultuur.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 16-03-2021 18:30 | Bijgewerkt op: 16-03-2021 | Door: Patrick de Graaf


Reageer op 'Belgische voetbalclubs staan achter idee van BeNeLiga'


Meer reacties tonen


Deel 'Belgische voetbalclubs staan achter idee van BeNeLiga'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Alle Belgische clubs staan unaniem achter het idee van een BeNeLiga. De Pro League zal een actieve rol innemen ten gunste van de gezamenlijke competitie.


Over de auteur van 'Belgische voetbalclubs staan achter idee van BeNeLiga'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.