Alle Belgische voetbalclubs staan achter het idee van een BeNeLiga

Alle Belgische voetbalclubs staan achter het idee van een BeNeLiga. Uit België kan de gezamelijke competitie dus rekenen op de volledige steun van alle clubs uit de Pro League.

Er zijn al diverse onderzoeken uitgevoerd, waaruit blijkt dat er economische voordelen voor de clubs zijn. Deloitte berekende zelfs een groei van 300 miljoen euro voor de BeNeLiga.

In een statement zegt de Pro League dat er een unaniem draagvlak is om de mogelijke realisatie van de BeNeLiga alle kansen te geven. Er moet economische stabiliteit voor de overige clubs zijn door middel van één nationale topcompetitie.

Een gezamenlijke competitie tussen Nederland en België wordt gezien als de volgende ambitieuze stap richting de toekomst, zowel sportief als economisch. De Pro League zal vanaf nu een actieve rol innemen.

Het aantal tickets voor Europees voetbal blijft echter nog een punt van discussie met de UEFA. Ook de supportersverenigingen zien de langere reisafstanden als praktisch bezwaar, evenals het gevaar voor de eigen voetbalcultuur.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 16-03-2021 18:30 | Bijgewerkt op: 16-03-2021 | Door: Patrick

Reageer op 'Alle Belgische voetbalclubs staan achter het idee van een BeNeLiga'


Meer reacties tonen


Deel 'Alle Belgische voetbalclubs staan achter het idee van een BeNeLiga'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Alle Belgische clubs staan unaniem achter het idee van een BeNeLiga. De Pro League zal een actieve rol innemen ten gunste van de gezamenlijke competitie.