BeNeLiga stopgezet wegens onvoldoende draagvlak

De BeNeLiga is stopgezet door de Nederlandse clubs, wegens onvoldoende draagvlak. Dat hebben de clubs uit de Eredivisie vrijdag 31 maart 2022 naar buiten gebracht.

Volgens Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse en FC Utrecht is er overlegd en vastgesteld dat er te weinig draagvlak is om de gezamenlijke voetbalcompetitie met België op te zetten. Zowel bij de supporters als bij de overige clubs was er veel weerstand tegen het project.

Beide landen hebben de afgelopen maanden erg serieus onderzocht of een BeNeLiga haalbaar was. Er zijn verschillende competitieformaten uitgedacht en ook het financiële plaatje werd opgesteld.

Afgevaardigden van topclubs uit Nederland en België hebben deze maand zelfs overleg gehad met Aleksander Ceferin, voorzitter van de UEFA. Alle feiten leken positief, maar de meningen van de overige clubs en de fans gaf toch de doorslag.

Blijkbaar is men op dit moment nog niet toe aan een BeNeLiga, maar in de toekomst zal het project zeker weer uit de ijskast gehaald gaan worden.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 31-03-2022 21:30 | Bijgewerkt op: 31-03-2022 | Door: Patrick de Graaf


Reageer op 'BeNeLiga stopgezet wegens onvoldoende draagvlak'


Meer reacties tonen


Deel 'BeNeLiga stopgezet wegens onvoldoende draagvlak'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De BeNeLiga is stopgezet door de Nederlandse clubs, wegens onvoldoende draagvlak. Dat hebben de clubs uit de Eredivisie vrijdag naar buiten gebracht.


Over de auteur van 'BeNeLiga stopgezet wegens onvoldoende draagvlak'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.