Tweede haalbaarheidsonderzoek naar BeNeLiga opgestart

De tweede fase van het haalbaarheidsonderzoek naar de BeNeLiga wordt opgestart. Consultant Deloitte heeft met een eerste onderzoek aangetoond dat een gezamenlijke voetbalcompetitie tussen Nederland en België voordelen heeft.

Halverwege 2019 hebben 11 clubs uit beide landen samen gezeten om het idee verder uit te werken. In juli startte Deloitte een onderzoek naar de commerciële haalbaarheid van de BeNeLiga.

Nu het onderzoek is afgerond, reageren de KNVB en KBVB positief op de resultaten. De consultant gaat nu een tweede onderzoek doen naar de opzet van de nieuwe competitie, de effecten van de BeNeLiga op andere (Europese) competities en de gevolgen voor de individuele clubs.

 

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 25-10-2019 18:00 | Bijgewerkt op: 25-10-2019 | Door: Patrick de Graaf


Reageer op 'Tweede haalbaarheidsonderzoek naar BeNeLiga opgestart'


Meer reacties tonen


Deel 'Tweede haalbaarheidsonderzoek naar BeNeLiga opgestart'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De tweede fase van het onderzoek naar de BeNeLiga wordt gestart. Het eerste onderzoek toont aan dat een gezamenlijke competitie waardeverhogend is.


Over de auteur van 'Tweede haalbaarheidsonderzoek naar BeNeLiga opgestart'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.