Ook tweede onderzoek is positief over een BeNeLiga

De invoering van de BeNeLiga komt steeds dichterbij. De gezamenlijke competitie tussen Nederland en België krijgt steeds meer steun van de clubs uit beide landen.

Donderdag 23 januari kwamen vertegenwoordigers van 11 clubs in Eindhoven bij elkaar om te overleggen over de toekomst van de BeNeLiga-voetbalcompetitie. Adviesbureau Deloitte heeft een tweede onderzoek afgerond, als vervolg op een positieve eerste verkenning.

Uit het tweede onderzoek is gebleken dat een dergelijke voetbalcompetitie 'significant grotere financiële en sportieve groeimogelijkheden' biedt dan twee zelfstandige competities.

Ook komen er meer topwedstrijden, waardoor de competitie aantrekkelijker wordt en het meer sportieve weerstand oplevert bij de spelers.

Clubs in de BeNeLiga

De clubs die deze week deelnamen aan de discussie zijn Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, FC Utrecht, Vitesse, AA Gent, Club Brugge, KRC Genk, Anderlecht en Standard Luik.

Verder wordt de nieuwe competitie-indeling aangevuld met 7 teams, die op basis van hun prestaties van vorig seizoen geselecteerd worden.

Clubs uit de middenmoot

Belangrijk tijdens het overleg was ook het feit dat de kleinere clubs moeten kunnen profiteren van de BeNeLiga. Dit geldt zelfs voor de clubs die niet bij de eerste 18 horen en dus in een lagere divisie moeten uitkomen.

Zoals de plannen nu zijn uitgewerkt, komt er één gezamenlijke competitie met 10 Nederlandse en 8 Belgische clubs. Daaronder komen twee nationale competities met promotie en degradatie van en naar het hoogste niveau.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 23-01-2020 10:00 | Bijgewerkt op: 23-01-2020 | Door: Patrick de Graaf


Reageer op 'Ook tweede onderzoek is positief over een BeNeLiga'


Meer reacties tonen


Deel 'Ook tweede onderzoek is positief over een BeNeLiga'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De BeNeLiga biedt volgens een tweede onderzoek significant grotere financiële en sportieve groeimogelijkheden dan twee afzonderlijke competities.


Over de auteur van 'Ook tweede onderzoek is positief over een BeNeLiga'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.