FIFA en Infantino staan open voor een BeNeLiga

De FIFA heeft aangegeven open te staan voor een gezamenlijke voetbalcompetitie tussen Nederland en België. Gianni Infantino wil meewerken aan het haalbaarheidsonderzoek van de BeNeLiga.

Het idee speelt al jaren bij de beide nationale voetbalbonden, maar de plannen werden nooit echt concreet. Sinds een jaar worden de geluiden steeds luider en is men een officieel onderzoek gestart naar de haalbaarheid.

De voorzitter van de FIFA ziet ook in dat kleine voetballanden moeten samenwerken om aansluiting te houden bij de grote competities. De voorkeur van de FIFA gaat nog altijd uit naar nationale competities, maar een gezamenlijke competitie is wel het onderzoeken waard.

Voormalig voorzitter Sepp Blatter was altijd fel tegenstanden van multinationale voetbalcompetities en ook de UEFA was geen voorstander. Nu geeft de hoogste voetbalorganisatie ter wereld een positief signaal af, waardoor de steun voor de BeNeLiga toe zal nemen.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 22-12-2019 18:45 | Bijgewerkt op: 22-12-2019 | Door: Patrick

Reageer op 'FIFA en Infantino staan open voor een BeNeLiga'


Meer reacties tonen


Deel 'FIFA en Infantino staan open voor een BeNeLiga'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De FIFA en voorzitter Infantino staan open voor een eventuele BeNeLiga. Samenwerking tussen België en Nederland is mogelijk de enige uitweg voor aansluiting.