Deloitte onderzoekt commerciële haalbaarheid BeNeLiga

Clubs uit Nederland en België hebben opdracht gegeven tot het onderzoeken van de commerciële voordelen van een BeNeLiga. De BeNeLiga is een toekomstige voetbalcompetitie van Nederland en België samen.

De eerste gedachte voor een gezamenlijke competitie bestond al tientallen jaren geleden. Begin 2019 werden de gesprekken concreter, omdat de UEFA bezig is met het hervormen van de Champions League en de Europa League. Daarbij zouden kleinere competities benadeeld worden.

Na een presentatie van verschillende adviesbureaus is Deloitte gekozen om het onderzoek uit te voeren. Deloitte gaat alleen onderzoek doen naar de commerciële belangen van een gezamenlijke BeNeLiga voetbal. De sportieve punten worden nog niet meegenomen.

Door een voetbalcompetitie van Nederland en België samen hopen de clubs sterker te staan bij het afsluiten van bijvoorbeeld tv-contracten.

Eén gezamenlijke competitie tussen Nederland en België heeft als nadeel dat er zeer waarschijnlijk Europese tickets verloren gaan. Beide landen krijgen nu 5 tickets en de UEFA zal geen 10 tickets toewijzen aan de gezamenlijke BeNeLiga.

Deloitte zal in oktober een rapport uitbrengen over de commerciële kant van een BeNeLiga. Indien de uitkomst positief is, zal men het sportieve deel onderzoeken. De BeNeLiga voetbalcompetitie zal mogelijk in 2025 van start gaan.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 29-07-2019 08:45 | Bijgewerkt op: 29-07-2019 | Door: Patrick de Graaf


Reageer op 'Deloitte onderzoekt commerciële haalbaarheid BeNeLiga'


Meer reacties tonen


Deel 'Deloitte onderzoekt commerciële haalbaarheid BeNeLiga'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Voetbalclubs uit Nederland en België laten de commerciële voordelen van een BeNeLiga onderzoeken. Deloitte onderzoekt alleen de commerciële belangen.


Over de auteur van 'Deloitte onderzoekt commerciële haalbaarheid BeNeLiga'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.