Voetbal odds: wat zijn voetbal odds?

Het wedden op voetbal is ontzettend populair. Niet zo gek, aangezien het spel er extra spannend door wordt en de mogelijke winst erg aanlokkelijk is voor voetballiefhebbers. Voetbalkenners kunnen bij bookmakers inzetten op kleine kampioenschappen tot grote wedstrijden van de Eredivisie, het EK of het WK.

Voetbalwedstrijden bestaan uit twee tijdsbestekken van elk 45 minuten met een pauze halverwege. Aan het einde wordt duidelijk of er nog blessuretijd bijgespeeld wordt. Kennis over de regels en teams is een must als je gaat inzetten op voetbalweddenschappen. Daarnaast is het belangrijk dat je leert over quoteringen en odds, want des te hoger deze zijn, des te hoger jouw mogelijke winst. Hoe dit precies werkt, lees je hier.

Wat zijn voetbal odds?

Een andere naam voor odds is een quotering en staat voor het bedrag dat je mogelijk krijgt uitbetaald voor elke inzet. Spelers kunnen het risico van een weddenschap aflezen aan de odds.

Voetbal odds zijn dan ook in feite een formule die bestaat uit een kansberekening gebaseerd op verschillende factoren die een wedstrijd mogelijk kunnen beïnvloeden. Odds worden op verschillende manieren weergegeven, bijvoorbeeld in fractionele of juist decimale noteringen.

All about the odds

Er zijn veel soorten voetbalweddenschappen. Voor beginners is het aan te raden in te zetten op het eindresultaat oftewel te wedden via een single bet. Dit neemt het minste risico met zich mee. Hoewel wedden op voetbal al lang bestaat, zijn er vandaag de dag bet builders die veel nieuwe opties toevoegen aan voetbalweddenschappen.

Zo kan er ingezet worden op bijvoorbeeld het aantal gele kaarten, welke speler doelpunten zal maken of de corners die er gespeeld worden. Andere populaire odds om op in te zetten zijn de Asian handicap waarbij je wedt op het verschil in doelpunten, of de rust/volle tijd waarbij je gokt wanneer een team iets zwakker in het spel staat.

Ken de statistieken

Als je goede resultaten wilt boeken met voetbalweddenschappen, is het belangrijk de voetbalstatistieken goed te kennen. Je kunt namelijk op deze statistieken wedden, zoals op het aantal schoten of tackles. Bookmakers bieden dit soort weddenschappen aan omdat ze extra spannend zijn. Omdat ze zo lastig zijn, is de uitbetaling bij winst behoorlijk lucratief. Let wel op, want juist deze weddenschappen zijn erg onvoorspelbaar.

Gokkers die zich goed inlezen voor dit soort weddenschappen kunnen hoge winsten behalen, maar juist ook sneller risico’s nemen en meer verliezen. Houdt rekening met het feit dat voetbal een sport is en alles kan gebeuren en dat de odds in handen van de bookmaker zijn.

Voetbal odds bonussen

Wist je dat sommige websites waar gewed kan worden op voetbalwedstrijden risicovrije weddenschappen aanbieden? Op deze manier krijg je bij verlies je inzet bedrag terug.

Er zijn ook websites die een gratis weddenschap aanbieden wanneer je lid wordt. Op deze manier kun je uitproberen of de voetbal odds wel iets voor jou zijn.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 30-03-2022 20:54 | Bijgewerkt op: 30-03-2022 | Door: Patrick de Graaf


Reageer op 'Voetbal odds: wat zijn voetbal odds?'


Meer reacties tonen


Deel 'Voetbal odds: wat zijn voetbal odds?'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het wedden op voetbal is ontzettend populair. Niet zo gek, aangezien het spel er extra spannend door wordt en de mogelijke winst erg aanlokkelijk is.


Over de auteur van 'Voetbal odds: wat zijn voetbal odds?'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.